Followers

Thursday, July 29, 2010

My WIP project

My unfinished projects yg berkurun terlipat dan tak tahu la bila nak start balik…..erk…..pasti sukar utk memulakannya… Yelah, sapa-sapa pun mcm tue, kalau malas, mmg la…bertangguh jwbnye… Normally, mende yg tertinggal sekian lama, bila nak mula semula, pasti ambil masa yg sa…..ngat lama….

Projects lama saja je tertangguh tapi dah sibuk buat project baru….Huhuhu…bernafsu betul…. Kenapa saya buat 2 design ni sbb hati saya sudah ditawan (konon-kononya).

Saya suka design dari Lizzie Kate…most of her design, tdk mengecewakan… Chart ni sy order online menerusi sahabat CV sy itu…ABC Lesson kit ini mahal harganya…. Huhuhu….walaupun mahal tp hati dah suke nk buat mcmana kan….Layankan aje nafsu diri yg 1 ini….Sy gunakan fabric linen…

Pengalaman menggunakan fabric linen….mmm….mencabar tp kalau ada ‘fractional stitches’ sgt senang melakukannya…


my 1st A


Taara
Close up

LK kit

Project yg kedua ialah bunga….adoila…bunga nie sgt cantik…dan buat tak sabar utk membuatnya…. Mmm…xsangka benang satin agk sukar utk diuruskan tambahan sy ini agak kasar orgnye….huhu… tp hasilnya sgt mengujakan… Benang DMC satin ni mahal lebih dr benang DMC yg biasa kite beli itu…At least, sy merasa menjahit menggunakan benang DM satin nie… Fabric Aida 14ct…


Sahabat-sahabatku yg lain mcmana? Project apakah yg sedang diusahakan sekarang ni? Blh juga share pengalaman handle fabric linen….

Start: early june 2010

after a month

latest

threads
(left: satin threads)
(right: cotton threads)

the design

10 comments:

  1. Ina, akak tak minat xs tapi suka tengok benang2 banyak2, ber colour2..hehe...cantek!

    ReplyDelete
  2. kak Ina...chaiyuk2
    Chantek sgt ...Tergoda saya tgk =]

    ReplyDelete
  3. kak syida: nanti Ina leh masukkan ceta pasal benang lak kan???? Hehehe...lagi terguda...

    Mask: mmg suke goda org.... :)

    ReplyDelete
  4. Hi, hope it's OK to contact you here. We would love to include your blog on our giveaway search engine: Giveaway Scout (http://www.giveawayscout.com). Have a look and if interested, use our online form to add your blog (http://www.giveawayscout.com/addblog/ ). thanks, Josh

    ReplyDelete
  5. Ina, kalau Sue buat, alamatnya amak anak berselirat dengan benang..keke
    Keep it up Ina!
    Tepek gambar ye supaya acik Sue meleleh memandang dari jauh..hihi

    ReplyDelete
  6. saya tak penah guna dmc satin....

    tapi kalernya sangat2 cantik..tak sabar nak tengok hasilnya nanti...

    ReplyDelete
  7. mahal benangnya tp kena cermat dan teliti....sy yg kasar ni pun kadang2 terputus benangnya...

    hakhak...dah stop buat project nie...Frust sbb slh kira....Mood terus down...nie kena bagi naik MOOD utk habiskan project ni...

    ReplyDelete
  8. farah: terlebih rajin nie...

    sue: thanks...nanti dh siap ina tepekkan tp tak tau bla

    ReplyDelete
  9. dapat mana kit xs yang cantik nie?

    ReplyDelete