Followers

Tuesday, November 27, 2012

Pelik Yang Benar

Ini percubaan pertama saya menulis melalui handphone..saya tak pasti bagaimana outcomenya...sebelum ini sy hnya blh mereply atau comment entry kawan-kawan...tak pnh lg menulis entry...

Klau ianya tdk memuaskn hati saya, pasti akan beralih ke pc...haha....

Ok...skrg sy dah frame...semenye akn dihadiahkn kpd 1st person yg support sy utk menyambung semula hobby sy....She will move to KL...and i think this is the perfect gift for her n her children...

Monday, November 05, 2012

Tuesday, October 30, 2012

Sepi yang Busy

Kali ini saya betul-betul menyepi dari update blog...rindu sangat tapi disebabkan tiada progress dari hasil saya maka sebaiknya saya menyepi seketika... Tapi masih juga sempat menziarahi blog teman-teman yang lain disamping meninggalkan jejak...  ;)

Masih ingat lagikah entry saya mengenai exam Part I saya pada bulan July yang lalu... Alhamdulillah... saya lulus...
seronok tak terkata...syukur ya Allah...

Dan sekarang, dalam kesibukan dengan activity kerja, saya terpaksa menyiapkan report untuk disubmit ke pihak yang berkenaan untuk exam Part 2. Due date utk submission report ini pada 23 Oct 2012. Saya berjaya menyiapkan sblm tarikh tutup...

After this, saya kena bersiap sedia utk study syllabus yg berkenaan... Utk Part 2, saya perlu buat presentation dan ada Q&A diantara presenter(saya) dgn ahli panel... Doakan saya dpt menjawab segala persoalan yg dilontarkan nanti... (mode: yg sgt risau)
a copy of report yg disubmit utk exam Part 2 nanti

Saya berusaha keras utk menyiapkan SAL yg ketiga-Mushrooms...Kalau nak dibandingkan dgn kwn2 yang lain, saya jauh ketinggalan...dah le jd admin, slow plak progress... Kalini mmg amik masa yg sgt lama compare 2 pattern sblm ini (carrot & corn)
backstitch in progress

berjaya juga menyiapkan

Oh ya, pd 23 September yg lepas, kami menyambut hari kelahiran Ammar di Raub dan celebrate kali kedua di tadikanya bersama-sama kawan-kawan dan teacher-teacher nya.

kami menggelarkan kek ini 'kek rumput'
ada 2 spiderman-takut berlaku perebutan

oh, ini kek utk tadika

 
celebrate di rmh tok abah

di tadika Ammar

Awal October yg lps....sy amat2 sibuk...pepagi buta dah dtg kerja, dan balik pd mlm hari...letih tak terkata. Segala urusan anak2 mmg en suami yg tolong...

ini suasana di lewat ptg di mana saya kena bekerja sehingga pkul 9pm...~amat meletihkan

Setelah melalui aktivity harian yg memenatkan, kini saya kembali dgn aktiviti kegemaran saya... Ini merupakan pattern yg ke 3...yg dibuat khusus utk diberikan kepada seseorang yg sgt istimewa... 

berjaya menyiapkan

yg dah complete xsmpat nk snap

Sebenarnya dah siap dah pattern yg ke3 ini, tinggal utk dihtr framekan je lagi...dlm pada itu, saya ada plan nak dibuat utk ketiga2 anak daranya....masih dlm progress, slow...yup..slow..kalini disebabkan saya tidak sihat...demam yg melanda...will update it later ok..

Well, i will be busy again....but will come back soon...as soon as i can...Happy stitching everyone!

Monday, July 16, 2012

Exam dan Gianku

Lama sungguh tak post entry di sini...Rindu sangat tapi sebab terlampau busy maka saya tak dapat nak memberi komitmen di babyshogun... Okla...saya busy sbb saya nak exam.... Nervous sungguh dibuatnya...dah lama tak attend exam...tu yg nervous semacam...dan mungkin kerana saya expect tinggi sangat tue yg jadi tak keruan...

Saya bermalam di Equatorial Hotel, Bangi...kali ini bilik saya sangat luas... Once dah check-in, terus solat dan continue study...

View bilik

Meja study....penuh dgn notes...
 
Room service....oh sangat tak sedap nasinya...huhuhu...tp lada kicap dia sedap sungguh...  ;)

Bangun pagi, gie breakfast, packing back, check out dan terus ke NIOSH...Makin gabra... Exam bermula dari pukul 9am - 11am....Part 1 (objective dan essays)...Geram sbb soalan essay tu kacang...(soalan je kacang) tapi nak menjawabnya....SubhanAllah...saya boleh menjawab tapi tak puas hati sbb tak complete jawapan yg saya berikan... Frust? Sudah semestinya tapi ianya tidak menghalang saya utk melayan rasa frust ini...

Sejurus selesai exam, sy terus ke KLIA...reached there aroun 11.30am...melilau cari port biasa...huhuhu....penuh...last2 saya berCS di ruang duduk berdekatan dgn Secret Recipe... Sempat melayan buat photo stitch yg dah tergendala itu... Then bila perut dah lapar....terus ke Secret Recipe dan mencari port biasa saya itu... Alhamdulillah...walaupun bukan di seat yg biasa tue tapi sekurang2nya di sekitar itu...  :)   Sy terus start dgn project baru... 


Permandangan belakang kanan saya....  :)

Project baru...  :)
 
Baru nak start

Selama 3jam lebih berjaya siap sampai sini (a lot of distraction, main FB, dgr lagu) Kalau fokus sure dah siap..

Geng yg sama yg dah siap.

Project SAL Vege saya makin slow...corn saya tak siap2 lagi...Ntah la kenapa....Mungkin juga saya kehilangan semangat yg 'drives' saya ketika ini...Tak mengapa...i will be on track soon...

Saya tgh plan nak bagi simple cs birthday wish utk boss sy, ms Thiru...birthday dia minggu depan dan....saya ada 5 benang yg tak ada dlm stock sy...Hmmm....mcmana ek...nak ke bandar gie beli benang malas....hehehe...harap sy berjaya menyiapkan nye on time...  :) 

Happy Stitching everyone. Love...-ina-

Wednesday, June 06, 2012

Wordless Wednesday ;(

dari Google

dari Google

Monday, June 04, 2012

Kuantan-Shah Alam-Kuantan

  
Smpat snap gmbar masjid masa otw ke KLIA
Sy buat CS di bangku ini membelakangkan permandangan ini
Cik ladybird yg seekor
Pandangan atas

Tada...siap pun...Live from KLIA
Bahagian belakang
 
Sempat menyambar 2magazine di bookstore KLIA

Hari Khamis yg lepas, saya menghadiri workshop di Intekma selama 1hari seperti biasa....barang wajib yg perlu dibawa adalah CS....Target utk buat activity ketika menunggu flight pulang semula ke Kuantan....

Saya berjaya menyiapkan sang ladybird di KLIA... dan tada....siap pun carrot bersama2 cik ladybird di sisi...

Sempat saya membeli 2 magazine di salah satu bookstore di KLIA...suka tak terkira... Ok...itu saja catatan buat kali ini...

Tuesday, May 29, 2012

Ke Mana Menghilang?

Bersawang seketika blog babyshogun nie...Yup, saya mengambil masa yang agak lama untuk update entry yg terbaru...Tapi sejujurnya, slps satu hari berjaya menyiapkan SAL dgn kak nisa tue, sy terus mulakan project yg SAL yg kedua iaitu SAL Vegetables.

Utk SAL Vege, ada 8pattern akan diberi kepada setiap peserta SAL di FB-Cross Stich Lover. Ianya terdiri daripada carrot, corn, mushrooms, asparagus, green onion, brocolli, beet dan tomatoes.

Kebelakangan ini, saya agak sibuk, makanya, project SAL-corn saya agak lambat disiapkan berbanding sahabat2 yg SAL yg lain...tapi ianya tidak mematahkan semangat saya untuk terus menyiapkannya.


Inilah dianya...
Minggu lepas, saya terima 2 benda yg menyeronokkan saya...saya terima majalah CS Crazy untuk bulan July. Nmpk menarik kan 'fancy florals' tue kan? Adakah ianya bakal menjadi WIP saya? Tunggu dan lihat aje la ye...

CS Crazy mag - July 2012

Dan juga menerima Dimension Kit yg dibeli dari kak nisa...Agak elegant pembungkusannya...saya suka...  :)  sesuai dgn harganya... X rugi membelinya... Bila tiba gilirannya, saya akan mengadap puas2....

Dimension kit - White Roses


Happy Stitching...  ;)