Followers

Monday, March 26, 2012

Stitch A-Long (SAL) With Kak Nisa

As-salam,

Stitch A Long - SAL adalah perkataan yang saya tertanya-tanya...apa ke bende SAL nie...apsal ramai-ramai berSAL pattern yg sama ek? Eh itu...eh ini.... Untuk beginner seperti saya, mmg termanggu-manggu keseorangan...Finally saya tahu dah makna dan tujuan SAL ini.

Dan dgn langkah pertama sy berSAL dgn kak nisa...Kenal tak kak nisa? Alahai...pemilik yoonandstittch.blogspot.com itu la... Dipelawa oleh kak nisa utk berSAL, harus saya tak tolak... ;) BerSAL ni bagi sy, ianya buat kita semangat nak menyudahkan hasil kita tue... :)

Kebetulan, saya baru aje menyiapkan Somebunny dan FF Birth Sampler, makanya bila dipelawa oleh kak nisa, ianya satu aktiviti yg tak harus ditolak. Kak nisa sungguh bertolak ansur...Pelawaan itu since February lagi dan kak nisa setia menunggu saya sudah kan project FF Birth Sampler... ;)


My SAL Partner: Khairunnisa Md Akhir a.k.a kak Nisa yoonandstitch

Pattern Name: Pot of Flowers
Designer: Michael Powell
Design Area: 11 3/4 x 8 3/4"
Fabric: 14ct White Aida
Threads: 21 Anchor Threads
Mode of Stitching: Santai dan bak kata kakak sepupuku, kak syida, "Slowly but Surely"




1st time guna benang Anchor

Benang dibeli online kat Yee Button (FB). Rupanya 1skein Anchor hanya RM1.30





Sebanyak ini yg saya berjaya buat....geram...tak tahan...



Michael Powell merupakan salah satu designer favourite saya....naik pening tgok design2 kat website dia...Nak beli entah bila...Mujur kak nisa ada pattern ni...Sungguh saya gembira tak terkata... ;)



Ini merupakan pertama kali jugak buat saya menggunakan benang Anchor...Kak nisa juga yg advise sy beli online di Yee Button...Thanks kak nisa... ;) Lepas mengkaji duit yg ada di akaun terus order benang... Servisnya mmg cepat... ;) Kain 14ct mmg saya ada stock, so, guna apa yg ada... ;)



Buat partner SALku, kak nisa....terima kasih kerana sudi mempelawa saya...gembiranya saya tak terkata... Happy Stitching kak nisa... ;) and Happy Stitching to everyone...

10 comments:

  1. waa...nak buat gambar apa nih???

    so far tak penah jugak guna benang anchor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe...gmbr flower dlm vase.... ;)

      Sy pun 1st time gune anchor...murah je benang Anchor nie...rm1.30

      Delete
  2. Ina,
    selamat berSAL... takpe, kita SAL slow and steady... janji siap!!! hehehe

    ReplyDelete
  3. Yati tak pernah guna benang anchor.
    Bestnya, stitch along dengan Kak Nisa. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ina pun nie kira 1st time guna... Jom la Yati SAL sekali... ;)

      Delete
  4. Replies
    1. Thanks kak syima...
      Kak shima jom join...

      Delete
  5. Selamat berSAL ina!! :) tak mampu nak join ina & kak nisa.. hehe.. next time la kot.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank zila..
      Ok next time join tau...

      Delete