Followers

Saturday, November 01, 2014

The Dales Part II

Bila terlalu lama meninggalkan activity yg kita biasa lakukan sebelum ini dengan memulakan balik memang benar-benar mencabar keupayaan...

Akhirnya, setelah berbulan-bulan, disebalik lipatan itu, akhirnya saya berjaya juga menyiapkan The Dales part II.

I was confirmed with 8 weeks of pregnancy...and they you go....the morning sickness datang tanpa dipaksa-paksa...up to almost 5months, baru lah morning sickness itu hilang. Di saat itu, segala-galanya harus disimpan ketepi....dari mengadap cross stich sehinggalah menguruskan hal rumah tangga.... was so weak...xlarat nak buat apa-apa....mampu dibuat hanyalah dengan 24jam melepek.

Alhamdulillah, 30 weeks dah skrg...dah blh memasak...blh uruskan hal2 rumahtangga dan termasuklah dah boleh mengadap cross stitch dengan gembiranya.


Baru siap sebahagian
Lately nie, tgh terliur dgn free-motion quilt (fmq) tapi tak tahu la...angan-angan selalu tinggi melangit tp kebiasaannya tersangkut kat atas langit....hahaha....

Kain scrap yg comey2 pun mmg banyak saya beli dulu....konon-konon nak buat patchwork...kesudahannya....kain-kain yang kecil itu masih terlipat rapi. Zila dah pun pelawa saya untuk sama-sama buat project scrap...hehehehe....ingin bersetuju tapi takut janji tinggal janji je...

Ok kawan-kawan selamat beraktiviti di hujung minggu.

8 comments:

  1. selamat mengadap crosstich dengan gembiranya! hehe
    6-10more weeks to go..semoga ina terus sihat dan selamat hendaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe....thanks kak syida di ats doa mu itu.
      Tgh gembira, sakan la mengadapnya.

      Delete
  2. Cantiknye cross stitch scenery...
    Take care Ina. Semoga selamat. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Yati....mudah2an semuanya selamat..

      Delete
  3. cantik sangat cross stitch ni..

    salam kenal :)

    ReplyDelete
  4. ctfand,

    Salam kenal....terima kasih ...hasil cross stitch mmg tak jemu mata memandang. ;)

    ReplyDelete
  5. wahai angan-angan cik ina.. sila lah turun dari langit... jom kita meracik2 kain sama2.. kikiki...

    Tahniah cik ina.. padanlah mengidam fmq.. baguih baby ni.. girl ke ni?

    Dah 30 minggu ke.. takpe.. lepas pantang kita projek scrap sama2 ek.. kumpul kain dulu..

    Take care cik ina.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe....dah lama ngidam tp kali ni di penghujung pregnancy membuak2 pulak perasaaan itu...hehehe....Betulla tu Zila, baby girl...hehehe....

      Delete